Ανταλλαγή συνδέσμων

Ανταλλαγή συνδέσμων

1024 611 master
  • master
  • 0

Η  ουσία των ανταλλαγών συνδέσμων είναι ότι χρησιμοποιείτε μία ιδιαίτερη σελίδα για να δημοσιεύετε συνδέσμους σε άλλα website, και να έχετε παρόμοιους συνδέσμους επιστροφής από αυτά.
Οι μηχανές αναζήτησης δε συμπαθούν τις ανταλλαγές συνδέσμων επειδή, σε πολλές περιπτώσεις, στρεβλώνουν τα αποτελέσματα αναζήτησης, και δεν προσφέρουν τίποτα το χρήσιμο στους χρήστες του Internet. Ωστόσο, είναι ένας ακόμα αποτελεσματικός τρόπος αύξησης της δημοτικότητας του συνδέσμου, εάν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες.

– Άνταλλάξτε συνδέσμους με website που έχουν σχετικό θέμα. Η ανταλλαγή συνδέσμων με άσχετα website είναι μη αποτελεσματική και μη δημοφιλής.

– Πριν την ανταλλαγή, βεβαιωθείτε ότι ο σύνδεσμος σας θα δημοσιευθεί σε μία “καλή” σελίδα. Αυτό σημαίνει ότι η σελίδα πρέπει να έχει ένα λογικό PageRank (συνιστάται 3-4 ή μεγαλύτερο), πρέπει να είναι διαθέσιμη για καταχώρηση από μηχανές αναζήτησης, ο σύνδεσμος πρέπει να είναι απευθείας, ο συνολικός αριθμός συνδέσμων στη σελίδα δεν πρέπει να ξεπερνά τους 50, και ούτω καθεξής.

– Μη δημιουργείτε μεγάλους καταλόγους συνδέσμων στο website σας. Η ιδέα ενός τέτοιου καταλόγου μπορεί να φαίνεται ελκυστική, επειδή σας δίνει τη δυνατότητα να ανταλλάξετε συνδέσμους με πολλά website, με διαφορετικά θέματα. Μπορείτε να έχετε μία θεματική κατηγορία για κάθε καταχωρημένο website. Ωστόσο, όταν προσπαθείτε να βελτιστοποιήσετε το website σας, αναζητάτε ποιοτικούς συνδέσμους, και όχι ποσότητα συνδέσμων, και υπάρχουν κάποιες πιθανές παγίδες. Κανένας σχεδιαστής web που γνωρίζει από seo δεν πρόκειται να δημοσιεύσει σε εσάς έναν ποιοτικό σύνδεσμο, εάν λαμβάνει έναν άχρηστο σύνδεσμο από τον κατάλογο “φάρμα συνδέσμων” σας για αντάλλαγμα. Γενικά, το PageRank σελίδων από τέτοιους καταλόγους τους κάνει όχι και τόσο επιθυμητούς. Επιπρόσθετα, οι μηχανές αναζήτησης δε συμπαθούν καθόλου αυτούς τους καταλόγους. Έχουν υπάρξει ακόμα και περιπτώσεις όπου website έχουν αποκλειστεί λόγω της χρήσης τέτοιων καταλόγων.

– Χρησιμοποιήστε μία ξεχωριστή σελίδα στο website για ανταλλαγές συνδέσμων. Αυτή η σελίδα πρέπει να έχει ένα λογικό PageRank και πρέπει να είναι καταχωρημένη από μηχανές αναζήτησης, κλπ. Μη δημοσιεύετε περισσότερους από 50 συνδέσμους σε μία σελίδα (αλλιώς οι μηχανές αναζήτησης ενδέχεται να μη λάβουν αυτούς τους συνδέσμους υπόψιν). Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε άλλους εταίρους που γνωρίζουν seo, για ανταλλαγές συνδέσμων.

– Οι μηχανές αναζήτησης προσπαθούν να ανιχνεύσουν αμοιβαίους συνδέσμους. Για αυτό το λόγο θα πρέπει, εάν είναι δυνατό, να δημοσιεύσετε συνδέσμους επιστροφής σε ένα domain/site διαφορετικό από εκείνο που προσπαθείτε να προβάλλετε. Η καλύτερη εναλλακτική είναι όταν προβάλλετε την πηγή site1.com και δημοσιεύετε τους συνδέσμους επιστροφής στην πηγή site2.com.

– Να ανταλλάσσετε συνδέσμους με προσοχή. Σχεδιαστές web που δεν είναι τόσο ειλικρινείς ενδέχεται να αφαιρέσουν τους συνδέσμους σας μετά από λίγο καιρό. Να ελέγχετε τους συνδέσμους επιστροφής σας κατά καιρούς.