Υποβολή σε καταλόγους γενικού σκοπού

Υποβολή σε καταλόγους γενικού σκοπού

1024 370 master
  • master
  • 0

Στο Internet, πολλοί κατάλογοι περιέχουν συνδέσμους σε άλλες πηγές του δικτύου, ομαδοποιημένες κατά θέματα.
Η διαδικασία καταχώρησης της πληροφορίας του website σας σε αυτούς ονομάζεται υποβολή.

Τέτοιοι κατάλογοι μπορεί να είναι με χρέωση ή δωρεάν, μπορεί να απαιτούν ένα σύνδεσμο επιστροφής από το website σας, ή μπορεί να μην έχουν καθόλου τέτοιες απαιτήσεις. Ο αριθμός επισκεπτών σε αυτούς τους καταλόγους δεν είναι μεγάλος, οπότε δε θα στείλουν έναν σημαντικό αριθμό στο website σας. Ωστόσο, οι μηχανές αναζήτησης μετρούν τους συνδέσμους από αυτούς τους καταλόγους, και αυτό ενδέχεται να βελτιώσει την τοποθέτηση των website σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Σημαντικό!  Μόνο οι κατάλογοι που δημοσιεύουν έναν απευθείας σύνδεσμο στο website σας είναι άξια λόγου από την άποψη του seo. Οι κατάλογοι που βασίζονται σε script είναι σχεδόν άχρηστοι. Αυτό το σημείο χρειάζεται μία πιο λεπτομερή εξήγηση. Υπάρχουν δύο μέθοδοι δημοσίευσης ενός συνδέσμου. Ένας απευθείας σύνδεσμος δημοσιεύεται ως μία πρότυπη HTML κατασκευή («A href=…», κλπ.). Εναλλακτικά, σύνδεσμοι μπορούν να δημοσιευθούν με τη βοήθεια διάφορων script, ανακατευθύνσεων, και ούτω καθεξής. Οι μηχανές αναζήτησης καταλαβαίνουν μόνο εκείνους τους συνδέσμους που καθορίζονται απευθείας στον κώδικα HTML. Αυτός είναι ο λόγος που η seo αξία ενός καταλόγου που δε δημοσιεύει έναν απευθείας σύνδεσμο στο website σας τείνει στο μηδέν.

Δε θα πρέπει να προσθέτετε το website σας σε FFA (free-for-all δωρεάν-για-όλους) καταλόγους. Τέτοιοι κατάλογοι αυτόματα δημοσιεύουν συνδέσμους σχετικούς με διάφορα θέματα αναζήτησης, και αγνοούνται από τις μηχανές αναζήτησης. Το μόνο πράγμα που θα σας προσφέρει μία καταχώρηση σε έναν FFA κατάλογο είναι μία αύξηση σε spam στη δημοσιευμένη σας ηλεκρονική διεύθυνση. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ο κύριος σκοπός των FFA καταλόγων.

Να είστε προσεκτικοί με υποσχέσεις από διάφορα προγράμματα και υπηρεσίες seo, που καταθέτουν την πηγή σας σε εκατοντάδες χιλιάδες μηχανές αναζήτησης και καταλόγους. Δεν υπάρχουν περισσότεροι από εκατό πραγματικά χρήσιμοι κατάλογοι στο ίντερνετ – αυτός είναι ο αριθμός που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, και οι επαγγελματικές υπηρεσίες υποβολής seo δουλεύουν με αυτό τον αριθμό καταλόγων. Εάν μία υπηρεσία seo υπόσχεται καταθέσεις σε τεράστιους αριθμούς πηγών, αυτό απλά σημαίνει ότι η βάση δεδομένων υποβολής αποτελείται κυρίως από FFA αρχεία, και άλλες άχρηστες πηγές.

Προτιμήστε τη χειροκίνητη ή ημιαυτόματη υποβολή seo, μη βασίζεστε πλήρως στις αυτόματες διαδικασίες. Η υποβολή website υπό ανθρώπινο έλεγχο είναι γενικά πολύ πιο αποτελεσματική από την πλήρως αυτόματη υποβολή. Η τιμή υποβολής ενός website σε πληρωμένους καταλόγους, ή η δημοσίευση ενός συνδέσμου επιστροφής θα πρέπει να εξεταστεί ξεχωριστά για κάθε κατάλογο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχει και πολύ νόημα, αλλά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις.

Η υποβολή ενός website σε καταλόγους συνήθως δεν έχει ως αποτέλεσμα μία δραματική επίδραση στην κίνηση του website, αλλά αυξάνει λίγο την ορατότητα του website σας από τις μηχανές αναζήτησης. Αυτή η χρήσιμη δυνατότητα του seo είναι διαθέσιμη σε όλους, και δεν απαιτεί πολύ χρόνο και πολλά έξοδα, οπότε μην την παραβλέψετε όταν διαφημίζετε το έργο σας.