Magento VS WooCommerce

800 279 master
  • master
  • 0

Εξετάζοντας τις Ιδιότητες

Το Magento έχει κάποιες μοναδικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένων:

* Παράλληλες πωλήσεις, συγκρίσεις προϊόντων, κωδικοί κουπονιών, εκπτώσεις, τιμολόγηση ομάδων πελατών

* Προχωρημένο φιλτράρισμα πλοήγησης

* Πολλαπλές όψεις καταστήματος & διαχείρηση τομέα (διαχείριση πολλαπλών καταστημάτων από τον ίδιο λογαριασμό)

Επιπρόσθετα από όλες τις ιδιότητες που θα αναμένατε από μία πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου (κατηγοριοποίηση προϊόντων, άπειρα προϊόντα, καλάθια αγορών, μετρητές αποθέματος, κλπ.) έρχεται η εύκολη ενσωμάτωση με το Google Analytics, το Google Optimizer και άλλα εργαλεία και εφαρμογές, που επεκτείνουν περαιτέρω τη δύναμη της πλατφόρμας. Το Magento Connect προσφέρει χιλιάδες επεκτάσεις που δίνουν στο Magento περισσότερες δυνατότητες. Απλά αναζητήστε και εγκαταστήστε την επέκταση που χρειάζεστε. Πιθανόν θα χρειαζστείτε ένα προγραμματιστή πιστοποιημένο για το Magento για να σας βοηθήσει να εγκαταστήσετε τις κατάλληλες επεκτάσεις. Αφότου το ολοκληρώσετε, είναι αδιαμφισβήτητο ότι το Magento είναι το δυνατότερο εργαλείο, πιο κατάλληλο για πελάτες σε επιχειρηματικό επίπεδο, αλλά επίσης μπορεί να φιλοξενήσει και μικές έως μεσαίες επιχειρήσεις. Το WooCommerce είναι λίγο πιο περιορισμένο, αλλά επίσης έχει και αυτό κάποια χρήσιμα πρόσθετα:

* Αξιολογήσεις προϊόντων

* Δεκάδες από widget, συμπεριλαμβανομένων προτεινόμενων προϊόντων, προϊόντων με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, προϊόντων σε έκπτωση, κλπ.

* Προχωρημένο σύστημα πλοήγησης παρόμοιο με του Magento, αλλά οι χρήστες μπορούν να φιλτράτουν μόνο με μία παράμετρο αντί για πολλές

Οι αρχικές ιδιότητες του WooCommerce είναι αρκετά περιορισμένες, ωστόσο είναι εύκολο να το επεκτείνετε. Κάποια πρόσθετα προβλήματα είναι οι Ενημερώσεις του Plugin (που κάποιες φορές μπορούν να διακόψουν τη λειτουργία), λιγότερες επεκτάσεις και λιγότερες επίσημες πληροφορίες. Η πλατφόρμα φαίνεται ιδανική για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν γρήγορα, και διαχειρίζεται βασικές όψεις ηλεκτρονικών καταστημάτων. Αλλά όπως και στο Magento, για να το χρησιμοποιήσετε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ίσως χρειαστεί να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες προγραμματιστές. Όσον αφορά τη δύναμη, το Magento νικά. Για την ευκολία στη χρήση, το WooCommerce είναι ο νικητής.

Τιμολόγηση των Πλατφόρμων

Η Community Edition του Magento είναι εντελώς δωρεάν, βάζοντας το στην ίδια κατηγορία όπως το WooCommerce. Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις, υπάρχει το Magento Enterprise, σχεδιασμένο για πολύ μεγάλες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις. Το κόστος ανάπτυξης για το Magento είναι λίγο μεγαλύτερο καθώς χρειάζεται να βρείτε έναν ικανό προγραμματιστή να σας βοηθήσει να κτίσετε το website (ή να αφιερώσετε χρόνο να μάθετε πώς να το κάνετε εσείς), αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι μία πολύ καλύτερη πλατφόρμα, με μεγαλύτερη ευπλασία, μία καλύτερη αρχική σουίτα ιδιοτήτων και δυνατότητα για ανάπτυξη. Στο WooCommerce το σκηνικό είναι λίγο διαφορετικό. Το κατέβασμα και η εγκατάσταση του plugin είναι εντελώς δωρεάν. Αυτό φαίνεται πολύ καλό μέχρι να αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε ότι σας λοίπον πολλές ιδιότητες κλειδιά… Για παράδειγμα, εάν θέλετε να προσφέρετε στους πελάτες σας ένα μεγάλο εύρος επιλογών πληρωμής (όχι μόνο Paypal, πληρωμή κατά την παραλαβή και τραπεζική μεταφορά), πιθανόν θα χρειαστεί να αγοράσετε μία επέκταση. Αυτό θα κοστίζει από $79,00 και πάνω ανάλογα με τη λειτουργικότητα που αναζητάτε. Έτσι, Ποιο Είναι Κατάλληλο για Εσάς; Για μεγαλύτερες επιχειρήσεις και πιο επαγγελματικά καταστήματα, το Magento είναι ο νικητής – και θα λέγαμε ότι είναι καλύτερο επίσης και για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που επιθυμούν να αναπτυχθούν σε βάθος χρόνου. Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το διάγραμμα από το builtWith που δείχνει ξεκάθαρα ότι το Magneto είναι η έμπιστη πλατφόρμα περισσότερων από 100 χιλιάδες website ηλεκτρονικών καταστημάτων (κυριαρχώντας στο 22,8% της αγοράς!):

Παρόλο που τα κόστη ανάπτυξης μπορεί να είναι αποθαρρυντικά, το φτηνό (ή δωρεάν) κόστος του επιπέδου έναρξης του WooCommerce γρήγορα αυξάνεται καθώς προσθέτετε plugin και επεκτάσεις, και το μεγαλύτερο κόστος από όλα έρχεται όταν η επιχείρηση σας μεγαλώσει και θέλετε να μεταφερθείτε σε ένα πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις νέες σας ανάγκες. Εάν σκοπεύετε να δουλέψετε με ειδικούς web προγραμματιστές στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, το Magento είναι η καλύτερη επιλογή. Από την άλλη μεριά, εάν είστε πραγματικά παθιασμένοι με τον προγραμματισμό και θέλετε να τα κάνετε όλα εσείς ή εάν χρειάζεστε ένα πολύ απλό κατάστημα που απλά να λειτουργεί, το WooCommerce μπορεί να είναι μία καλή επιλογή. Βγάζουμε το καπέλο στην απλότητα και στην αναπτυσσόμενη κοινότητα του WooCommerce – αλλά το Magento εξακολουθεί να είναι ο νικητής.

Magento

Ιδιοκτησία του eBay, το Magento αποτελεί μία επιβλητική μορφή στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το Νοέμβριο του 2013 αυτή η web εφαρμογή ανοιχτού κώδικα ηλεκτρονικού εμπορίου εκτιμήθηκε ότι χρησιμοποιούταν από το 11,91% των συνολικών καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου. Μπορεί να μην ακούγεται ως πολύ, αλλά αυτή είναι μία συγκριτικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ μερίδα της αγοράς. Πρωτοεμφανιζόμενη το 2008, αυτή η εφαρμογή είχε δημιουργηθεί με ανοιχτό κώδικα χρησιμοποιώντας τμήματα του Zend σκελετού, με τη βοήθεια της κοινότητας ανοιχτού κώδικα.

WooCommerce

Σε σύγκριση με το Magento, το WooCommerce είναι ένα νέο παιδί της γειτονιάς. Ουσιαστικά είναι μία WordPress plugin εργαλειοθήκη ανοιχτού κώδικα που μετατρέπει το WordPress website σε ένα πλήρως λειτουργικό κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου με όλα όσα χρειάζεστε για να διαχειρίζεστε μία επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου. Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων ηλεκτρονικού εμπορίου που είναι ήδη εξοικειωμένοι με το WordPress συμπαθούν αυτή την plugin χρήση των ρυθμίσεων του WordPress. Αυτό το plugin πρωτοεμφανίστηκε το 2011, στοχεύοντας στους μικρούς-έως-μεσαίους ηλεκτρονικούς εμπόρους που είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη δομή του WordPress. Τον Οκτώβριο του 2013 το WooCommerce χρησιμποποιούταν από 171.000 website.

Ομοιότητες των Magento & WooCommerce

Και οι δύο πλατφόρμες είναι “δωρεάν” προϊόντα, με μία αρχική λίστα ιδιοτήτων που έρχεται με τη δωρεάν έκδοση, και με μη δωρεάν επιλογές αναβάθμισης. Το Magento έρχεται με πιο δυνατές ιδιότητες, ωστόσο είναι λιγότερο φιλικό στο χρήστη για αρχάριους και συνήθως απαιτεί την παρουσία ενός προγραμματιστή για να βοηθήσει να χρησιμοποιηθεί η δύναμη του.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

Πλατφόρμα Ανοιχτού Κώδικα

Ανέβασμα & Διαχείριση Απεριόριστων Προϊόντων

Δωρεάν & Μη Δωρεάν Εκδόσεις Διαθέσιμες

Συμβατό με θέματα/πρότυπα

Φιλικό προς τα Blog

Ας Μελετήσουμε τη Φιλοξενία

WooCommerce

Επειδή το WooCommerce είναι μία επέκταση του WordPress, υπάρχουν πολύ λίγες απαιτήσεις για τον σέρβερ και οπωσδήποτε δεν θα κοπιάσετε για να διαχειριστείτε καμία από αυτές. Μπορείτε να βρείτε μία πλήρη λίστα των απαιτήσεων εδώ:

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ SERVER

Εφόσον ο σέρβερ σας υποστηρίζει MySQL ή PHP, δε θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Αυτό κάνει το WooCommerce πολύ εύκολο και αποτελεσματικό για μία γρήγορη αρχή.

Magento

Το Magento έχει μία ελαφρώς μεγαλύτερη λίστα απαιτήσεων για το σέρβερ που απαιτούν κάποια τεχνική γνώση για να ρυθμιστεί κατάλληλα. Μπορείτε να βρείτε την πλήρη λίστα απαιτήσεων εδώ:

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ SERVER

Τελικά, η απλότητα του WooCommerce του δίνει πλεονέκτημα για λιγότερο έμπειρους χρήστες. Ωστόσο το Magento είναι μία πιο ευέλικτη και πιο δυνατή λύση – ιδιαίτερα για έμπειρους πελάτες που κάνουν εμπόριο σε ένα επιχειρηματικό επίπεδο.

Ξεκινώντας

Φαίνεται ότι ο περισσότερος κόσμος που ασχολείται με το διαδίκτυο γνωρίζει πώς να διαχειριστεί ένα WordPress website, που κάνει το ξεκίνημα και τη διαχείριση του WooCommerce να μοιάζει σαν δεύτερη φύση. Ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ένα WordPress website οποιασδήποτε μορφής στο παρελθόν, η πλατφόρμα είναι βασισμένη στο ένστικτο και εύκολη να τη μάθει κανείς. Το WooCommerce plugin δεν είναι διαφορετικό, κάνοντας το ιδανικό για λιγότερο έμπειρους χρήστες. Επίσης είναι φιλικό για ανάπτυξη και σχεδιασμό, οπότε είναι εύκολο να προσαρμόσετε και να αλλάξετε την πρόσοψη του καταστήματος σας όπως επιθυμείτε. Το WooCommerce επίσης έχει μία λεπτομερή ενότητα βοήθειας, που περιλμαβάνει μαθήματα σε βίντεο για αρχάριους ώστε να σας βοηθήσει στο ξεκίνημα και στη διαχείριση. Το Magento, από την άλλη μεριά, έρχεται με έναν wizard πλήρους εγκατάστασης που κάνει την εξέλιξη της εγκατάστασης λίγο πολύ παιχνίδι. Όπως θα αναμένατε από μία εφαρμογή ανοιχτού κώδικα, η ενότητα βοήθειας στο website του Magento είναι πραγματικά περιεκτική και χρήσιμη, μία εξαιρετική πηγή για όποιον είναι στο ξεκίνημα. Υπάρχουν επίσης δεκάδες βίντεο και μαθήματα σε όλο το διαδίκτυο από την κοινότητα υποστήριξης. Και οι δύο πλατφόρμες είναι σχετικά εύκολες στην εγκατάσταση και στην εκκίνηση. Το Magneto θα είναι λίγο πιο δύσκολο στην κατανόηση όταν το κατάστημα σας είναι στημένο. Αλλά η βοήθεια ενός προγραμματιστή που είναι πιστοποιημένος στο Magento θα το κάνει πολύ εύκολο και θα σας δώσει ένα δυνατότερο κατάστημα.