Επιλέγοντας ένα domain και φιλοξενία

Επιλέγοντας ένα domain και φιλοξενία

990 391 master
  • master
  • 0

Στις μέρες μας, καθένας μπορεί να δημιουργήσει μία σελίδα στο Internet χωρίς να έχει κανένα έξοδο.
Επίσης, υπάρχουν εταιρείες που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας που δημοσιεύουν τη σελίδα σας με αντάλλαγμα να έχουν το δικαίωμα να εμφανίζουν διαφημίσεις σε αυτήν. Επίσης πολλοί πάροχοι υπηρεσιών Internet σας επιτρέπουν να δημοσιεύσετε τη σελίδα σας στους σέρβερ τους εάν είστε πελάτης τους. Ωστόσο, όλες αυτές οι αναλλακτικές έχουν σοβαρά μειονεκτήματα που θα πρέπει να αναλογιστείτε σοβαρά εάν δημιουργείτε ένα εμπορικό έργο.

Πρώτον, και πιο σημαντικό, θα πρέπει να έχετε το δικό σας domain για τους ακόλουθους λόγους:

– Ένα έργο το οποίο δεν έχει το δικό του domain θεωρείτε ως ένα παροδικό έργο. Πράγματι, γιατί θα έπρεπε να εμπιστευθούμε μία πηγή εάν οι ιδιοκτήτες της δεν είναι προετοιμασμένοι καν να επενδύσουν το μικροσκοπικό ποσό που απαιτείται για τη δημιουργία μίας ελάχιστης εταιρικής εικόνας; Είναι δυνατό να δημοσιεύσετε δωρεάν υλικό χρησιμοποιώντας πηγές βασισμένοι σε δωρεάν φιλοξενία ή φιλοξενία προσφερόμενη από ISP, αλλά κάθε προσπάθεια να δημιουργήσετε ένα εμπορικό έργο χωρίς το δικό σας domain είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

– Το δικό σας domain σας επιτρέπει να επιλέξετε τον πάροχο φιλοξενίας σας. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να μεταφέρετε το site σας σε έναν άλλο πάροχο φιλοξενίας ανά πάσα στιγμή.

Εδώ είναι κάποιες χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή ενός ονόματος domain.

– Προσπαθήστε να το κάνετε εύκολο να το θυμάται κανείς και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος προφοράς και γραφής του.

– Τα domain με την κατάληξη .com είναι η καλύτερη επιλογή για να προωθήσετε διεθνή έργα στα αγγλικά. Τα domain από τις ζώνες .net, .org, .biz, κλπ., είναι διαθέσιμα αλλά λιγότερο προτιμώμενα.

– Εάν επιθυμείτε να προωθήσετε ένα site με ένα εθνικό άρωμα, χρησιμοποιήστε ένα domain από την αντίστοιχη εθνική ζώνη. Χρησιμοποιήστε .de – για γερμανικά site, .it – για ιταλικά site, κλπ.

– Στην περίπτωση των site που περιέχουν δύο ή περισσότερες γλώσσες, θα πρέπει να αφιερώσετε ένα ξεχωριστό domain σε κάθε γλώσσα. Οι εθνικές μηχανές αναζήτησης είναι πολύ πιθανότερο να εκτιμήσουν μία τέτοια προσέγγιση παρά υποενότητες για τις διάφορες γλώσσες που βρίσκονται σε ένα site.

Ένα domain κοστίζει $10-20 ανά έτος, ανάλογα με την συγκεκριμένη υπηρεσία εγγραφής και τη ζώνη.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν τους ακόλουθους παράγοντες όταν επιλέγετε έναν πάροχο φιλοξενίας:

– Εύρος πρόσβασης.
– Καλή λειτουργία σέρβερ.
– Το κόστος της κίνησης ανά gigabyte και το ποσό της προπληρωμένης κίνησης.
– Το site είναι καλύτερο να βρίσκεται στην ίδια γεωγραφική περιοχή με τους περισσότερους αναμενόμενους επισκέπτες σας.

Το κόστος των υπηρεσιών φιλοξενίας για μικρά έργα είναι περίπου $5-10 ανά μήνα.

Αποφύγετε τις “δωρεάν” προσφορές όταν επιλέγετε ένα domain και έναν πάροχο φιλοξενίας. Οι πάροχοι φιλοξενίας προσφέρουν μερικές φορές δωρεάν domain στους πελάτες τους. Τέτοια domain συχνά δεν είναι καταχωρημένα σε εσάς, αλλά στην εταιρεία φιλοξενίας. Ο πάροχος φιλοξενίας θα είναι ο ιδιοκτήτης του domain. Αυτό σημαίνει ότι δε θα μπορείτε να αλλάξετε την υπηρεσία φιλοξενίας του έργου σας, ή θα μπορούσατε ακόμη και να υποχρεωθείτε να εξαγοράσετε το δικό σας domain σε μία αυξημένη τιμή. Επίσης, δε θα πρέπει να κατοχυρώνετε τα domain σας μέσω της εταιρείας φιλοξενίας σας. Αυτό μπορεί να κάνει δυσκολότερη τη μεταφορά του site σας σε μία άλλη εταιρεία φιλοξενίας ακόμη και αν είστε ο ιδιοκτήτης του domain σας.