Magento Tuturial 006 – Magento Attributes

1020 510 master
  • master
  • 0

Στο τελευταίο μάθημα δημιουργήσαμε την κατηγορία Tutorials (μαθήματα). Και κατόπιν δημιουργήσαμε την υποκατηγορία Magento Tutorials (μαθήματα Magento). Σε αυτό το μάθημα πρόκειται να σας δείξω πώς να χρησιμοποιείτε ιδιότητες, και γιατί είναι σημαντικές για τα προϊόντα σας και τους τύπους προϊόντων σας. Πηγαίνουμε στο Catalog (κατάλογος), Attributes (ιδιότητες), και τότε κάνουμε κλικ στο Manage Attribute Sets (διαχείριση ομάδων ιδιοτήτων).

Πρώτα πρόκειται να δημιουργήσουμε μία ομάδα ιδιοτήτων, η οποία πρόκειται να είναι για την κατηγορία Tutorials. Εάν παρατηρήσατε, οι ομάδες που έχουμε ήδη είναι Monitors (οθόνες), Hard Drive (σκληρός δίσκος), Furniture (έπιπλα), Computer (υπολογιστής), Cell Phones (κινητά τηλέφωνα). Ουσιαστικά αυτοί είναι οι τύποι των προϊόντων που έχουμε. Αλλά δεν είναι το ίδιο πράγμα με τις κατηγορίες. Αυτές οι ομάδες ιδιοτήτων είναι αυτό που διαχωρίζει τι ιδιότητες έχει κάθε προϊόν. Οι ιδιότητες μπορεί να είναι το μέγεθος, το χρώμα, ή απλά κάποιο χαρακτηριστικό που διακρίνει ένα προϊόν από το επόμενο. Ας δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα ιδιοτήτων. Και πρόκειται να την αντιστοιχίσουμε στην κατηγορία Tutorials (μαθήματα), έτσι θα δημιουργήσουμε μία νέα ομάδα, και θα την ονομάσουμε Tutorials (μαθήματα). Πρώτα επιλέγουμε σε ποια ομάδα θέλουμε να τη βασίσουμε. Αλλά δε θέλουμε να τη βασίσουμε σε καμιά, οπότε θα τη βασίσουμε στην Default (προεπιλογή). Αυτό θα σας επιτρέψει να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό. Αν θέλετε να τη βασίσετε κάπου, ας πούμε ότι θέλετε να τη βασίσετε στην ομάδα T-Shirts (μπλουζάκια), θα έχει τα ίδια στοιχεία με τα μπλουζάκια, και μπορείτε να αρχίσετε να αλλάζετε και να προσθέτετε από εκεί και πέρα. Αυτή είναι μία καλή μέθοδος για να γλιτώσετε χρόνο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε μία παρόμοια, ωστόσο διαφορετική, ομάδα ιδιοτήτων. Θα κάνουμε κλικ στο Save Attribute Set (αποθήκευση ομάδας ιδιοτήτων).

Εντάξει, τώρα έχουμε μία νέα ομάδα ιδιοτήτων. Σε αυτή την οθόνη είναι το όνομα της ομάδας ιδιοτήτων μας, εάν χρειάζεται να το αλλάξετε, μπορείτε να το κάνετε εδώ. Στα Groups (ομάδες) βρίσκονται οι ιδιότητες που έχουν ήδη αντιστοιχιθεί με την τρέχουσα ομάδα ιδιοτήτων, και εκεί είναι οι Unassigned Attributes (μη αντιστοιχισμένες ιδιότητες). Οι μη αντιστοιχισμένες ιδιότητες έχουν ήδη δημιουργηθεί σε άλλες ομάδες ιδιοτήτων, αλλά δε χρησιμοποιούνται στη συγκεκριμένη. Όπως βλέπετε, ιδιότητες όπως harddrive_speed (ταχύτητα σκληρού δίσκου), cpu_speed (ταχύτητα κεντρικής μονάδας επεξεργασίας), ram_size (μέγεθος μνήμης τυχαίας προσπέλασης), shoe_size (μέγεθος παπουτσιού), gender (φύλο), δεν ταιριάζουν στην περίπτωση μας, αλλά ταιριάζουν στα μπλουζάκια, τους υπολογιστές, και άλλα προϊόντα. Οπότε αυτές οι ιδιότητες έχουν δημιουργηθεί, αλλά δε θα συμπεριληφθούν εδώ. Μετά τη δημιουργία μίας ιδιότητας, αυτή θα εμφανιστεί στο μενού Unassigned Attributes (μη αντιστοιχισμένες ιδιότητες). Και κατόπιν μπορείτε να την προσθέσετε στην ομάδα ιδιοτήτων σας. Από προεπιλογή οι ομάδες ιδιοτήτων περιλαμβάνουν name (όνομα), sku (αριθμό προϊόντος), weight (βάρος), status (κατάσταση), tax_class_id (φορολογική κλάση), url_key (κλειδί URL), visibility (ορατότητα). Αυτές είναι οι ιδιότητες που χρειάζεται το Magento, όπως επίσης και news_from_date (νέα από ημερομηνία) και news_to_date (νέα έως ημερομηνία), και country_of_manufacture (χώρα παραγωγής). Αυτά τα μικρά κόκκινα σύμβολα σημαίνουν ότι δε μπορείτε να αφαιρέσετε αυτές τις ιδιότητες. Αλλά για παράδειγμα, τα μαθήματα δεν έχουν color (χρώμα). Αλλά αυτό είναι κάτι που πολλά προϊόντα έχουν, οπότε συμπεριλαμβάνεται στην προεπιλογή. Μπορούμε να κάνουμε κλικ και να το σύρουμε έξω από αυτή τη λίστα, και να κάνουμε κλικ και να σύρουμε επίσης το manufactures (κατασκευαστές) στη λίστα των μη αντιστοιχισμένων ιδιοτήτων. Επειδή τα μαθήματα δεν έχουν ούτε κατασκευαστή ούτε χρώμα, μπορούμε να τα αφαιρέσουμε. Και βρίσκονταν εκεί απλά επειδή είναι στην προεπιλογή. Οτιδήποτε βλέπετε χωρίς κόκκινο σύμβολο, μπορεί να αφαιρεθεί, όπως το cost (κόστος), εφόσον τα μαθήματα δεν έχουν κόστος.

Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε το cost (κόστος), μπορείτε να το κρατήσετε. Αλλά εφόσον δεν έχουν κόστος, θα το αφαιρέσω. Αυτή λοιπόν είναι η κατηγορία General (γενικά), την οποία μπορούμε να κλείσουμε. Έχουμε κάνει ανασκόπηση στο General (γενικά), και έχει όλα όσα χρειαζόμαστε, οπότε το ελαχιστοποιούμε, και απλά βλέπουμε τι είναι μετά. Δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι στο Prices (τιμές), απλά έχουμε price (τιμή), group_price (ομάδα τιμών), special_price (ειδική τιμή), msrp – manufacturer’s suggested retail price (τιμή λιανικής προτεινόμενη από τον κατασκευαστή). Έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε εδώ, δε χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, οπότε το ελαχιστοποιούμε και αυτό. Στο Meta information (πληροφορίες) έχουμε meta_title (τίτλος), keyword (λέξη κλειδί), description (περιγραφή), τέλεια. Το Images (εικόνες) περιλαμβάνει thumbnails (μικρογραφίες), small_image (μικρή εικόνα), gallery (πινακοθήκη), ωραία. Το Design (σχεδιασμός), το Description (περιγραφή), αυτά τα πράγματα είναι λογικά, και πράγματα που έτσι κι αλλιώς δε μπορούμε να αφαιρέσουμε. Κατόπιν είναι το Recurring Profile (επαναλαμβανόμενο προφίλ), και το Gift Options (επιλογές δώρου). Όταν δημιουργήσουμε ένα προϊόν, θα κάνω ανασκόπηση σε όλα αυτά, θα σας δείξω τι κάνουν, ωστόσο πρέπει να ξέρετε ότι αυτά δε μπορούν να αφαιρεθούν, και απλά θα κάνουμε κλικ στο Save Attribute Set (αποθήκευση ομάδας ιδιοτήτων). Εντάξει, τώρα έχουμε την ομάδα ιδιοτήτων Tutorials (μαθήματα) κάτω από το Manage Attribute Sets (διαχείριση ομάδων ιδιοτήτων). Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα προϊόν, και να το αντιστοιχίσετε με την ομάδα ιδιοτήτων Tutorials (μαθήματα). Ωστόσο θέλουμε τα Tutorials (μαθήματα) να έχουν συγκεκριμένες επιλογές, οπότε στο επόμενο μάθημα θα σας δείξω πώς να δημιουργήσετε τις δικές σας ιδιότητες, και κατόπιν πώς να τις προσθέσετε στην ομάδα ιδιοτήτων σας. Με αυτό τον τρόπο θα ετοιμάσετε την ομάδα ιδιοτήτων σας, για να αρχίσετε να δημιουργείτε προϊόντα. Εάν έχετε ερωτήσεις ή σχόλια, αφήστε ένα σχόλιο στο βίντεο.