κατασκευή magento eshop 000 – Πως αφαιρούμε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων?

1020 510 master
  • master
  • 0

Κατά κανόνα, τα system attributes δεν μπορούν να αφαιρεθούν από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση στο admin panel του ηλεκτρονικού καταστήματος ώστε να μπορέσουμε να απενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά. Ο τρόπος για να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε όλα τα χαρακτηριστικά από ένα ηλεκτρονικό καταστήμα είναι με την επεξεργασία συγκεκριμένων γραμμών στη βάση δεδομένων Magento. Αυτό θα το δούμε στο τέλος του άρθρου.

Πρώτα θα πρέπει να κάνουμε είσοδο στο Admin. Αυτό το κάνουμε με το παρακάτω λινκ: http://www.onomadomain/fakelosmagento/index.php/admin” και πληκτρολογούμε τα στοιχεία εισόδου.

Έπειτα μέσω του επάνω μενού μεταφερόμαστε στο “Catalog>Attributes>Manage Attribute Sets”.

κατασκευή magento eshop 002

– Εκεί θα βρούμε όλα τα χαρακηριστικά των προϊόντων μας.

κατασκευή magento eshop 002
– Έστω ότι επιλέγουμε το χαρακτηριστικό “Cellphones” για να εξερευνήσουμε τα χαρακτηριστικά του. θα βρούμε μια λίστα με χαρακτηριστικά, ομαδοποιημένα ανά γκρουπς.

κατασκευή magento eshop 002

– Αν δοκιμάσουμε να σβήσουμε κάποιο χαρακτηριστικό το ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα μας πετάξει μήνυμα ότι αυτό το group περιέχει χαρακτηριστικά του συστήματος. Για αυτό δεν μπορεί να διαγραφεί αν πρώτα δεν αφαιρεθούν τα χαρακτηριστικά του συστήματος.

– Για να κάνουμε ένα χαρακτηριστικό (non-system) θα πρέπει να κάνουμε Login στην βάση και να ξεκινήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα σχετικά αρχεία του πίνακα με όνομα “eav attribute”. Για να επεξεργαστούμε την βάση δεδομένων του Magento eshop συνήθως χρησιμοποιούμε το phpMyAdmin το οποίο είναι αρκετά φιλικό στο χρήστη όσο αφορά εργασίες σχετικα με MySQL. Εαν δεν γνωρίζεται ποια είναι η βάση και τα στοιχεία της, μπορείτε να δείτε μέσω ftp το αρχείο app/etc/local.xml οπού εκεί είναι αποθηκευμένα το όνομα χρήστη, όνομα βάσης και κωδικός πρόσβασης.

–  Μόλις συνδεθείτε κάντε κλικ στη βάση του Magento και κάντε list τους πίνακες. Έπειτα βρείτε αυτόν που ονομάζεται “eav_attribute” και κάντε κλικ σε αυτόν για να εξερευνήσετε τις γραμμές του. Για να βρείτε κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα πρέπει να κοιτάξετε στην στήλη “attribute_code”.

– Βέβαια μπορούμε να κάνουμε και την διαδικασία πιο γρήγορη. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε χρησιμοποιώντας την αναζήτηση που βρίσκεται στο επάνω μενού του phpMyAdmin.  Με αυτόν τον τρόπο είμαστε σε θέση να μπορέσουμε να ψάξουμε το όνομα του χαρακτηριστικού στην στην στήλη  ”attribute_code”. Για παράδειγμα, βρείτε το χαρακτηριστικό που ονομάζεται “gift_message_available”. Στην γραμμή αποτελέσματος επεξεργαστείτε την τιμή για την στήλη “is_user_defined” που πρέπει να αλλάξει από 0 σε 1.

– Τέλος, επιστρέψτε στο Magento eshop και συγκεκριμένα στο Attribute manager και προσπαθήστε αν σβήσετε το γκρουπ των χαρακτηριστικών που έχετε ορίσει ως non system. Η πλατφόρμα θα σας επιτρέψει να το σβήσετε.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να προσαρμόσουμε τα χαρακτηριστικά σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διορθωθούν συγκεκριμένες εγγραφές στην βάση δεδομένων ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα χαρακτηριστικά που θέλουμε non system.