Γιατί οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι λαμβάνονται υπόψιν

Γιατί οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι λαμβάνονται υπόψιν

740 500 master
  • master
  • 0

Όπως μπορείτε να δείτε από την προηγούμενη ενότητα, πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικασία κατάταξης είναι κάτω από τον έλεγχο των διαχειριστών δικτύου.
Εάν αυτοί ήταν οι μόνοι παράγοντες, τότε θα ήταν αδύνατο για τις μηχανές αναζήτησης να κάνουν διάκριση ανάμεσα σε ένα γνήσιο, υψηλής-ποιότητας έγγραφο και σε μία σελίδα δημιουργημένη συγκεκριμένα για να επιτύχει υψηλή κατάταξη αναζήτησης , αλλά δεν περιέχει χρήσιμες πληροφορίες. Για αυτό το λόγο, μία ανάλυση των εισερχόμενων συνδέσμων στη σελίδα που αξιολογείται είναι ένας από τους κύριους παράγοντες στην κατάταξη της σελίδας. Αυτός είναι ο μόνος παράγοντας που δεν ελέγχεται από τον ιδιοκτήτη του website.

Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα ενδιαφέροντα website θα έχουν περισσότερους εισερχόμενους συνδέσμους. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιδιοκτήτες άλλων website στο Internet θα τείνουν να έχουν δημοσιευμένους συνδέσμους προς ένα website, εάν πιστεύουν ότι είναι μία πηγή άξια λόγου. Η μηχανή αναζήτησης θα χρησιμοποιήσει αυτό το κριτήριο εισερχόμενων συνδέσμων στην αξιολόγηση της σημαντικότητας του εγγράφου.

Έτσι, δύο κύριοι παράγοντες επηρεάζουν τον τρόπο που αποθηκεύονται οι σελίδες από τη μηχανή αναζήτησης και τον τρόπο που ταξινομούνται για εμφάνιση σε αποτελέσματα αναζήτησης:

– Συνάφεια, όπως περιγράφεται στην προηγούμενη ενότητα στους εσωτερικούς παράγοντες κατάταξης.

– Αριθμός και ποιότητα των εισερχόμενων συνδέσμων, επίσης γνωστή και ως αναφορά συνδέσμων, δημοτικότητα συνδέσμων ή αναφορά δεικτών. Αυτό θα περιγραφεί στην επόμενη ενότητα.